Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα με Κουκουνάρι και Κάστανα
Χρόνος Προετοιμασίας: 3 ώρες και 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Chef: Στάθης Λαζαρίδης
Υλικά για 6 άτομα:
- 3 κιλά γαλοπούλα
- 130 γρ. μουστάρδα
- μείγμα μπαχαρικών για κότα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
- 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος
- 100 γρ. σταφίδες
- 15 γρ. κουκουνάρι
- 120 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
- 130 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. κίτρινο ρύζι
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- αλάτι
- μαυροπίπερο
- κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 500 γρ. ζωμός κότας
- 1 κ.σ. άνηθος
- 500 γρ. ζωμός κότας
- 1 κιλό νερό
- λίγες φέτες κρεμμύδι
- μισό καρότο
Εκτέλεση: