Χυλοπίτες με Καβουρμά, Κεφαλοτύρι και Βασιλικό

Χρόνος Προετοιμασίας: 35′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Chef: Δημήτρης Κοπαράνης


Υλικά για 4 άτομα

  • 2 συσκευασίες καβουρμάς Φούστανης σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 250 γρ. χυλοπίτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

1. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα (ή ένα τηγάνι με καπάκι) για το μαγείρεμα. Κόβουμε τον καβουρμά σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τον καβουρμά, το πράσο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι τα πράσα να γίνουν γλυκά και μαλακά.

2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι η σάλτσα ν’ αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι έτοιμα.

3. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα προσθέτουμε τη ρίγανη, το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

  • Φούστανη Αλμωπίας
  • Νομός Πέλλας
Copyright © | Foustanis.gr

Made by anise with love

foustanis Espa