Κριθαράκι Kοκκινιστό με Ψητό Λουκάνικο Φούστανης με Πράσο

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Chef: Δημήτρης Κοπαράνης


Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 συσκευασία Λουκάνικο Φούστανης με Πράσο
  • 1200 γρ. ζεστό νερό
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε ζεστό καθώς μαγειρεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι στο σκεύος που χρησιμοποιούμε, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζεστό ζωμό. Κλείνουμε με το καπάκι, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.
  4. Όταν ο χρόνος τελειώσει, το κριθαράκι θα πρέπει να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Ημίσκληρο τυρί, Κρασί, Λουκάνικο

  • Φούστανη Αλμωπίας
  • Νομός Πέλλας
Copyright © | Foustanis.gr

Made by anise with love

foustanis Espa