Σαλάτα με Διαλεκτό Λουκάνικο Φούστανης, Φασόλια και Σάλτσα Μουστάρδας
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Chef: Δημήτρης Κοπαράνης
Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα – 4 άτομα:
- 1 συσκευασία Λουκάνικο Φούστανης Διαλεκτό
- 300 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
- 200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κλαδάκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- φρέσκος βασιλικός
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 λεμόνι, το χυμό του
- 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- μισή κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια, το βάζουμε σε ένα τηγάνι (χωρίς κάποια λιπαρή ουσία) και το αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι να ψηθεί καλά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε προσθέτοντας το λάδι σιγά – σιγά.
- Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ δύο κουταλιές από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, τις πιπεριές, τον βασιλικό, λίγο ακόμη από τη σάλτσα, το ψημένο λουκάνικο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και σερβίρουμε.
View this post on Instagram