Braised Barley with Grilled Foustani’s Sausage with Leek

Preparation time: 40 minutes

Difficulty: Easy

Chef: Dimitris Koparanis


This webpage will be translated in english soon.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 συσκευασία Λουκάνικο Φούστανης με Πράσο
  • 1200 γρ. ζεστό νερό
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε ζεστό καθώς μαγειρεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι στο σκεύος που χρησιμοποιούμε, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζεστό ζωμό. Κλείνουμε με το καπάκι, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.
  4. Όταν ο χρόνος τελειώσει, το κριθαράκι θα πρέπει να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Sausage, Wine

Αγρόκτημα Φούστανης
  • Foustani Almopias
  • Prefecture of Pella
Follow Us
Copyright © | Foustanis.gr
Made by anise with love