Μοσχαρίσια Λουκάνικα Φούστανης με Πολύχρωμες Πιπεριές και Φέτα σε Χωριάτικο Καρβέλι
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Chef: Στάθης Λαζαρίδης
Υλικά για 8 άτομα ως μεζές:
- 4 μοσχαρίσια λουκάνικα φούστανης
- 5 πράσινες πιπεριές
- 150 γρ φέτα τυρί
- 3 πορτοκαλί πιπεριές
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- σκόρδο κατά το δοκούν
- 350 ml έτοιμη σάλτσα με θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο δυόσμο
- μπαχάρι κατά το δοκούν
- κύμινο κατά το δοκούν
- κόκκινο κρασί ημίγλυκο αρκετό
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ευρύχωρο σκεύος.
- Μαλακώνουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλους κύβους.
- Αμέσως προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε ανακατεύοντας ως να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
- Προσθέτουμε τις πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλους κύβους.
- Σβήνουμε με αρκετό κρασί.
- Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα με θυμάρι , ανακατεύουμε και καρυκεύουμε. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε ως να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους να χυλώσει και τοποθετούμε μέσα στο φρεσκοψημένο καρβέλι.