Μοσχαρίσια Λουκάνικα Φούστανης με Πολύχρωμες Πιπεριές και Φέτα σε Χωριάτικο Καρβέλι

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Chef: Στάθης Λαζαρίδης


Υλικά για 8 άτομα ως μεζές:

  • 4 μοσχαρίσια λουκάνικα φούστανης
  • 5 πράσινες πιπεριές
  • 150 γρ φέτα τυρί
  • 3 πορτοκαλί πιπεριές
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • σκόρδο κατά το δοκούν
  • 350 ml έτοιμη σάλτσα με θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο δυόσμο
  • μπαχάρι κατά το δοκούν
  • κύμινο κατά το δοκούν
  • κόκκινο κρασί ημίγλυκο αρκετό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ευρύχωρο σκεύος.
  2. Μαλακώνουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
  3. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλους κύβους.
  4. Αμέσως προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε ανακατεύοντας ως να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
  5. Προσθέτουμε τις πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλους κύβους.
  6. Σβήνουμε με αρκετό κρασί.
  7. Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα με θυμάρι , ανακατεύουμε και καρυκεύουμε. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  8. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε ως να δέσει η σάλτσα.
  9. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους να χυλώσει και τοποθετούμε μέσα στο φρεσκοψημένο καρβέλι.

Καρβέλι, Λαχανικά, Λουκάνικο

  • Φούστανη Αλμωπίας
  • Νομός Πέλλας
Copyright © | Foustanis.gr

Made by anise with love

foustanis Espa