Baked Pasta with Foustani’s Sausage with Semi-Hard Cheese, Anthotyro and Spinach

Preparation time: 35 minutes

Difficulty: Easy

Chef: Dimitris Koparanis


This webpage will be translated in english soon.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία Λουκάνικo Φούστανης με Ημίσκληρο Τυρί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ζεστό νερό
  • 250 γρ. ζυμαρικά μικρά
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα (ή ένα τηγάνι με καπάκι) για το μαγείρεμα. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια πλατιά κατσαρόλα (ή ένα τηγάνι με καπάκι) βάζουμε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, το πράσο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι  και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι και το πράσο να μαλακώσει και να γίνει γλυκό.

2. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ζεστό νερό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το ανθότυρο, το κασέρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το μείγμα των τυριών που ετοιμάσαμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Vegetables

Αγρόκτημα Φούστανης
  • Foustani Almopias
  • Prefecture of Pella
Follow Us
Copyright © | Foustanis.gr
Made by anise with love